Om mig

Om mig:

Jag heter Ingar Björnfot, född och uppvuxen i Malmö. Textillärarutbildning i Uppsala i början av 70-talet. Har sedan 1981 bott i Lund och arbetat på en grundskola där. Fick problem med min hörsel och tog för några år sedan beslutet att ägna mig åt något annat. Nu kan jag  ägna mig helt åt hantverk och broderi.


Har sedan tidig ålder alltid varit intresserad av att arbeta med hantverk och textilslöjd. Mitt arbete som textillärare har därigenom varit både mitt yrke och min hobby. Perfekt!!

Intresset för slöjd har alltid funnits och på senare år är det fritt broderi som  fascinerar mig mest. Även andra textila och hantverkstekniker är intressant. Det finns mycket mer som jag vill lära mig! Andra intressen är gamla hus och föremål. De kan berätta intressanta historier om sina liv. Lystmätet för detta får jag i Osby Hembygdsförening. Där har jag förmånen att få vara med och vårda  bl.a. gamla textilier.


Jag bor tillsammans med min sambo Tord Bengtsson på hans föräldrahem, en gammal släktgård i Kalhult, strax utanför Osby.  Dit har vi flyttat som pensionärer. Här finns vackra omgivningar som ger mycket inspiration till mina broderier. Hagar med lövskogsdungar där det bl.a. växer ek, lind, lönn, hassel. Blommor som trivs här är bl.a. blåsippor, vitsippor, vårlök, gullvivor, vätteros och getrams.

Skogen är också en stor källa för inspiration och rekreation med bär- och svampplockning eller att ”bara” gå i skogen. Det finns mycket vackert med årstidernas skiftningar att uppleva där!Copyright: www.ingars.se   Ingar Björnfot 2020